ИМОТИ

АПАРТАМЕНТ С ДВЕ СПАЛНИИ МОРСКА ГЛЕДКА НА ПЪРВА ЛИНИЯ В БАЛЧИК

Тип имот: Апартамент -> Три стаи
Тип имот: Апартамент
Код на обявата: 20675
Населено място: Добрич област / Балчик

Квадратура: 134 м²

196 000 EUR
 

Продава:

Обзавеждане:Обзаведен
Строителство:Тухлa
Асансьор:Да
Етаж:5/5

Изпрати въпрос

Описание:

Предлагаме на Вашето внимание тристаен апартамент на първа линия в Балчик.

Апартаментът е разположен на пети последен етаж в апарт-хотел Марина Сити, непосредствено до входа на яхтеното пристанище и крайбрежната алея. 

На площ от 114,48 кв.м. са обособени дневна с кухня и просторна тераса с морска панорама, две спални и две бани с тоалет. Жилището е напълно обзаведено и оборудвано. Фронтална гледка към морето!!! Площ на апартамента с общи части – 133,61 кв.м.

Индивидуални партиди за ток и вода!

Комплексът е разположен в самия град и е на пешеходно разстояние от всички институции и удобства. На територията му има още:

* Панорамен открит басейн с дневен бар
* Три ресторанта на територията на комплекса с морска, италианска и европейска кухня
* Билярд клуб
* Търговски център с магазини за деликатеси и качествени алкохолни напитки, сувенири, дрогерия, дрехи и чанти
* Безплатен интернет – WI-FI (с опция за кабелен при поискване)
* Kонферентна зала и две мултифункционални помещения
* Уникална панорамна тераса за организиране на събития

Таксата за поддръжка на общите части е в размер на 13,2 евро/кв.м. с ДДС, на годишна база. Заплаща се от собствениците веднъж годишно, авансово за предстоящия летен сезон. Всяка година бива организирано събрание на етажната собственост, на което се решават въпросите, касаещи поддръжката на сградата и прилежаващата и територия.

Паркинг: Синя зона. Синята зона действа от Април до Септември, а паркирането е свободно в района на зоната. Таксата за целодневен престой е 10 лв/ден (2023 г.). Има възможност за месечен абонамент (в случай, че собственикът е регистриран на адреса), който е 30 лв/месец (2023 г.).

За Балчик:

В Балчик всяка година се организират множество международни детски и младежки фестивали, Фестивал на  изкуствата, Международен фестивал на съвременното изкуство, Международен фолклорен фестивал, любителски ветроходни състезания.

В непосредствена близост до града се намират трите голф игрища - Лайтхаус, Блексирама и Тракийски скали, където ежегодно се организират международни голф турнири.

„Белият град“ очарова гостите си с романтичната си атмосфера, със запазената си старинна архитектура, закътани плажове и разбира се, с превърналият се в символ на града - Двореца на кралица Мария. "Двореца" е бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария Александрина Виктория де Единбург (1875г–1938г). Резиденцията е проектирана от италиански архитекти през 1924г. Оформена е с красиви праговидни тераси по стръмния морски бряг, през които водата от два извора тече по специални каменни канали и прелива във водни огледала и водопади. Стилът на новите постройки е в унисон с този на заварените, а старите мелници са реставрирани. Запазен е и контрастът на белите скали и червените покриви, характерен за града. Изградени са параклиси, дворове, паркове, чешми и сгради в различни стилове – типичен български, византийски, римско-арабски, мавритански, трансилвански и др. Комплексът е съставен от няколко вили и постройки с характерно излъчване.

Вила "Синята стрела"е построена през 1931г. и се издига на ръба на скалата, над морския бряг. В нея по различно време са живели принц Николай - вторият син на кралица Мария, и принцеса Илеана - най-малката й дъщеря. Сега там са разположени галерия и дегустационна зала за вина. До административната сграда на комплекса, върху каменна колона се извисява статуя на Св. Мартин - покровител на румънското кралско семейство.

В непосредствена близост до терасите е оформен красив водопад с височина на пада 25 метра. Друг, по-малък водопад, се спуска от "Градината на Аллах" през дебел зид по триструйна чешма в дълбок каменен басейн. Параклисът "Успение Богородично" е построен през 1932г и се намира в друга красива белоцветна градина. От параклиса се стига до градина с лилиуми, наречена "Градината с кръстовидното водно огледало", издълбано като кръст в каменна тераса, опасана от тежки корабни вериги. В северната част на градината е разположена малка постройка, която е съществувала още преди да бъде построен дворецът. От стената й извира силна струя вода, за която се вярва, че е лековита. Там е построено малко параклисче – аязмо.

 

Изпрати въпрос

Контакти:

БРОКЕР ДИЯНА КРЪСТЕВА
тел. +74999186170
тел. +35952611010
тел. +35952602118
Мобилен +359886933288

АКЦЕНТ ИНВЕСТ
бул. Мария Луиза 39, Варна - 9000
тел.: +359 52 61 10 10
Факс: +359 52 60 21 18
e-mail: office@accentinvest.com

Лого